středa 11. prosince 2013

Time Is Your Horse



Jsou věci, které nemají materiálně cenu, ale duchovně jsou srdci drahé. Jsou blbosti, které by někdo vyhodil, a jiný si je zarámoval. Jsou maličkosti, které jsou pro někoho celým světem a pro jiného jen bezcennou věcí. Jsou poklady, které píšou historii, jsou stopou doby a přesto nemají žádnou cenu. Mají vzpomínky nějakou hodnotu ?
Truhla vzpomínek a zrcadlo duše...
ve starém pasu mé babi Jolanky je víc než dost razítek, cestovatelka :-)
Užhorod...Užhorod...Užhorod všude kolem mne...ach Ukrajino
Moje prababička byla chudá, ale srdce měla zlaté...škoda, že tu není se mnou...do staré truhly si schovávala peníze, aby si jednou koupila pozemek s domem v Palíně (Adás-vevési szerződés ...něco jako listina o koupi pozemku z roku 1935) ...prababička byla naší rodinou milována a u štědrovečerního stolu má vždy své prostřené místo s talířem se zelňačkou...
detail
dvě fotky oné prababičky Marie :-) ♥ 
Její  a pradědův oddací list 
Praděda sice měl práci jakou měl (většina okolí Palína měla také-to zaměstnání) ale vím, že v oblibě měl vyřezávání píšťalek. Určitě byl hodný ale prabábi byla veliká osobnost, i když nemohla chodit do školy, i když byla služebná a musela prát oblečení v ledové řece a i přesto, že byla chudá, moje rodina ji milovala, hlavně maminka. A stále na ni myslíme. Jsou věci, které nemůžu psát, které mám z vyprávění , co vše musela vytrpět a prožila, a vždy byla při mojí mamce....člověk by se rozpovídal, ale někdy je lepší to nechat jen v srdci... (opravdu bych  mám teď chuť brečet, a to o ni píši jen málo....a i přes to, že jsem ji jako dítě mohla vidět jen chvilku....) ...možná proto mám tak velký vztah k těmto papírům :-)
ani nevím odkud mám tyhle velké letáky....prostě se mi líbí, myslím, že jsem je měla v starém časopise z antikvariátu 
z vnitřní strany ukázka klavírů
z jiné stany staré výpisky z filozofie 










1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...