úterý 28. ledna 2014

Paris Apache (inspiration)


Několik fotografií Pařížských Apačů


---------------------
Mister Freedom (Hollywood)
Address:
7161 Beverly Boulevard
Los Angeles, CALIFORNIA 90036
USA

Nedávno jsem se dívala na kanálu Fine living, na pořad Módních trendů a zrovna to byl díl věnovaný "Vintage stylu" Zaujalo mě toho více, ale nejvíce "Mister Freedom", kde v čele stojí Christophe Loiron. Mě zaujal už i on sám. Možná, protože mi vzhledově připomenul Oldřicha Nového, jen ve více pouličním stylu. Značka Mister Freedom je zaměřená na staré poklady pánské módy, látky naleznuté ve starých továrnách, které se využijí pro tvorbu " nových věcí ve starém stylu...". Majitel se především inspiruje pouličními gangy tzv.Paris Apache, jejíž fotky se příliš nalézt nedají, ale jejíž styl se stal kultovním a předlohou. 20. století neznamenalo jen cylindry, buřinky, tím jsou pouliční rváči Les Apaches příkladem 




pondělí 20. ledna 2014

(my work) Odin's Munin


Myslím, že se mě mytologie bude držet ještě pěkně dlouho po té, co jsem dodělala bakalářskou práci a musela malovat plno obrázků. Tohle byla rychlá prácička, která mě uvolnila z každodenního učení. Použila jsem mé oblíbené akvarelové barvy a zlatý fix a měla jsem to za necelou hodinku hotové (a to jsem nedělala jen to) hehehe.  Munin je Odinova věrná paměť, a paměť je slepá, jedno oko  má ale můj Munin vševidoucí a přece slepé. To oko sice vidí, ale věci nazpět. Přemýšlela jsem i o starém dalekohledu, který by mohl být pověšen na jeho krku. Díky kterému by se díval do dálek minulosti. ....ale napadlo mě to trochu pozdě a nechce se mi to předělávat, vševědoucí oko musí stačit. Hold na mém obrázku má můj ptáček stejně špatný zrak, jako ho měl Odin v legendách .....Možná špatné oko na pohled, které ale vidí víc, než by dokázalo více lidí najednou :-)
Při malování jsem poslouchala písničku, která se k tématu, k severské zemi vůbec nehodí, ale díky ní  je Munin jaký je. 

pondělí 13. ledna 2014

What i found abandoned today ♥


Tenhle kufr byl druhý nález, sice mu chybí přezka, ale ta je uvnitř, takže se dá potom namontovat a po menší úpravě bude dán na skříň. Na kterou budu dávat všechny kufry pěkně na sebe. Zapomněla jsem vyfotit vnitřek, kdyby jste ho viděli....krasně zeleně potažený s drobnými motivy a s nařasenou kapsičkou.
První, co jsem našla byl lustr, není sice v nejlepším stavu, plno visících sklíček chybí, ale má potenciál stát se krásným lustr, kdo by nevyužil svou druhou šanci, že?
no, nebyla bych to já, kdybych to tam nechala, že? A kolikrát se Vám stane něco takového najít? 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po nalezení starých pokladů jsem byla plná nostalgie, že jsem prostě jen sebrala foťák a šla se projít (spolu s jedním sklíčkem z lustru), plná inspirace... vše mi najednou připadalo, smutné, opuštěné, tak průhledné, křišťálové a krásné.... jako můj opuštěný lustřík a kufr :-)
kdybych jich měla v tu chvíli více, tak bych tím ozdobila celý keř :-D
když jsem to na tu větvičku věšela, tak mě napadlo ....i krása, má své trny
oba...oba tak ledově krásní


neděle 12. ledna 2014

My magic Chandelier

Jak to vypadá, tak můj lustr dosáhl dalšího levelu, jeřáby visící na něm odlétli do Hirošimy. Zprvu jsem na lustr chtěla navěsit plno průhledných bezbarvých korálků, pro křišťálový efekt, ale nakonec vyhrála zelená a černé peří. :-) Zelená symbolizuje les, který tak miluji a zemi, peří symbolizuje vzduch je vzduch, lapač snů mě ochrání a visící černý křišťál je podobný kyvadlu pro mě uchovává energii. Ale symboliku stranou, vypadá to dobře, že ano?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...