středa 21. května 2014

From the city to the village


   




Moc se omlouvám, za mou sníženou aktivitu zde, tak nějak jsem teď v chaosu, vyřizuje se stěhování a jiné věci a já jaksi na blog pozapomněla. Určitě se to v budoucnu zlepší, budu sem vkládat příspěvky alias "7 věcí, co jsem našla tenhle týden na internetu", příspěvky o tom jak renovuji, co tvořím a maluji, sem tam nějaké ty šperky a úlovky pokladů, když někam pojedu, tak nafotím válet a můj život na vesnici. Protože pozor, nebude to trvat dlouho a já budu žít na vesnici. Neumím si to ještě představit. Sice jsem vždycky byla tak trochu introvert a samotář, v Domažlicích jsem moc přátel neměla a s těmi, co jsem tam měla, jsem se setkávala jen lo, ale i tak měl člověk jistotu, že je kam jít ven za zábavou...ne, že bych teda někam jezdila či chodila (vlastně člověk mohl jit do města nebo být zavřen v bytě).  Nyní to bude jinak, město nebude, ale bude příroda, bůh ví jestli tam budou nějací přátelé, ale můžu malovat v plenéru, chodit fotit, být na zahradě nebo v budoucím ateliéru. Zábavu bude muset obstarat jen malý obchod s potravinami, hospoda a bůh ví co ještě....ale nějak bylo a nějak bude. Zde je pár fotek mého budoucího pokoje :-) trošku mi přijde chladný, tak ho zjemním květinami, moskytiérou nad postelí, vytvořím povlaky na polštáře ze starých záclon a patchwork přehoz na postel..no uvidíme.
Taky jsem měla docela štěstí, trochu si sice opět připadám jako "bufeťák" ale kašlu na to. Kvůli stěhování jsme nějaké věci vyhazovali na smetiště a našli jsme tam opřený jeden obraz, který mě sice vůbec nezaujal, protože šlo jen o zarámovanou fotokopii, ale rám byl pěkný a živě jsem si představila, jak ho doma opravíme a použijeme na nějakou moji práci. Když v tom k nám přišli nějací lide jestli nechceme cca 7-8 obrazů, že by je stejně vyhodily a pote, co zjistili, že je využiji na své práce, mi je s radostí dali a já se cítila jak vačice, co si ukořistila pár ořechů. ♥
Tady je ukázka mé poslední práce s akvarelem a pastelem
a můj malý kocour Čiky ♥♥♥♥

úterý 13. května 2014

7 things i found on internet today (vol.1)

Inspirovala mě stránka messy nessy chic, kde často příspěvky nesou stejný název (ale třináctka) a ukazuji různé zajímavosti, inspirace s kterými se setkali onen den. Přijde mi to jako dobrý, a způsob jak se s inspirací a nadšením podělit s ostatními. Asi to u mě nebude denní záležitost, ale čas od času se to tu u mě objeví....a kdo ví, možná ob den :-)

...takže má první sedmička....♥


1. Studio design rustic oak vintage drafting table
Už jednou jsem podobný stůl měla, vytvořil mi ho taťka a dokonce jsem ho měla i na intru v Písku. Táta tehdy pracoval v  armádě a s pomocí pár vojáků mi ho převezli až do mého pokoje na intru. Jaký luxus. Bohužel jsem tehdy bydlela ve špatnou dobu, se špatným člověkem a místo abych si stolu na pokoji užívala, jsem raději byla mimo pokoj. A když jsme se stěhovali s intrem do bývalého hotelu u řeky, tak se mi stůl nechtělo zase stěhovat a zůstal tam ...ach jooo.....víte jaké to je když Vám někdo něco vyrobí a pak se toho musíte vzdát....Teď jsem na něj začala zase myslet a asi zase požádám mého kutilského tátu, aby mi zase jeden sestrojil. A proto nějaké hledám na internetu. Jelikož mi do oka poslední dobou padl rustikální styl, tak by mohl vypadat i takhle nějak. Dřevo bych chtěla podobné barvy, mno stačí namořit, že? a možná bych "štýl" smíchala s kapkou steampunku.....

nalezeno na fancy


2. Opium den chic with David Carter
Nedávno jsem ho viděla v "jak se hledá design", kde dvojice Sarah Brunner a Paul Liengaard dostali zakázku od designera interierů Davida Cartera link, jehož bydlení je směsicí viktoriánského stylu, typického britského stylu, bizarnosti a opium den stylu. Mě se vždycky líbilo, když se dohromady dalo více stylů, protože podle mého názoru nejde o to jít v jednom stylu, a podle něj si všechno utvářet, ale o tom dokázat skloubit různorodé věci, aby spolu tvořili harmonii. Neodsuzuji jeden styl a nedávám přednost tomu či jinému...někdy se mi líbí jednoduchost, jindy rustikalita, pak zase viktoriánsky, poté jakoby cirkusová "přemrštěnost" ..jindy zase britská střídmost...David Carter je mužskou verzí mě samé a vše kolem něj mi přijde geniální. Hned jak jsem designera uviděla, tak jsem se zamilovala. Ne jako do muže, ale jako do osobnosti. Onu dvojici požádal, aby mu nalezli jelena v životní velikosti z bronzu a cirkusová zrcadla. Na paroží si pověsil klobouky a bylo to....Zde je něco o něj a pár fotek jeho království.

nalezeno na londoninsight



3. Glamour Gaze- Vintage make up guides




Náhodou jsem narazila na "vintage" rady, jak se zkrášlit. Ukázky manuálů pro líčení ve stylu 20.-50. let ..návrat k dnům, kdy žena byla jemnější polovičkou.

nalezeno na vintagemakeupguide




4. A Met Fashion exhibition: American Woman Closes after this Weekend

Tenhle post je sice starý, ale když jsem ho dneska našla, tak mě dost inspiroval. Jak se úděl ženy měnil, jak se měnila tíha šatstva, kterou žena musela s sebou vléct a také jak se měnilo postavení žen dříve, že převzaly pánské kalhoty. Vždyť ještě v dobách dlouhých, těžkých suknic sufražetky bojovaly o trochu úcty....zatímco jiným se měřilo, jak můžou mít odhalené nohy v plaveckém úboru... 

nalezeno na glenwoodnyc



5. Travel: Antique Road Trip

Zaujala mě cesta za poklady, a o to více, že hlavním lovcem byl kluk. Tak nějak si nemůžu vybavit nějakého kluka tady z Čech, co by se vidal na okružný výlet za starožitnostmi. Já bych jela hned, jen nevím jestli bych měla takovou kuráž fotit. Někdy mi to prostě přijde divné fotit, přijdu si jak paparazzi. Zde měl pár za cíl najít věci do svého baru, posbírat a seskládat takový "kabinet kuriozit" ....ale jak tak koukám, tak mít peníze, tak to vykoupím celé. Ať jsou to industriální věci, retro maličkosti nebo vyloženě starožitnosti. 

nalezeno na A pair and a spare




6.  Rooms of Our owns

 Tento příspěvek pojednává o tom, kde člověk pracuje, jakým způsobem. Ne každý je stejný a ne každý má podobné místo, které ho inspiruje a kde pracuje, místo, které ovlivní jeho následující dílo. Hemingway psal ve stoje, jiní psali/malovali své díla na kuchyňském stole, na schodech, Proust na své posteli, někdo pracuje tam, kde dříve jeho rodiče. Ne vždy to místo patří onu člověku, může ale říci, že mu patří v tu chvíli, kdy tvoří. Každý máme takové místo. To se ale může v průběhu času měnit společně s tím jak se vyvíjíme.

nalezeno na Myth and Moor



7. The french circus







No, nač řešit, jestli se zlato hodí k stříbru, jestli měď k staromosazi ....prostě smíchejme všechno dohromady, různé kovy, kameny, medailonky, dřevo, štras, porcelán.....nacpěme to vše k sobě....a tramtadaaaa, krása je na světě.... ♥ kouzlo se tomu upřít opravdu nemůže, to někdy zkusím.


nalezeno na the french circus vintage jewelry
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...