pátek 20. června 2014

Fortune teller machine


Jsem Okultistka a nebyla bych to já, kdybych neměla ráda tuhle vintage mašinku, která předpovídá budoucnost/osud. Je sice trochu směšné, když tak strašidelně vypadající vědma předpoví něco, ve stylu " peníze najdeš ve stánku s banány" ...sice neporadí, kudy má člověk směřovat a mnohdy vyvěštěný papírek člověk vyhodí, ale i tak je něco nadčasové, co z tohohle stroje děla věc nesmrtelnou. Je vůbec možné věřit neživé věci, která byla sestrojena člověkem pro zábavu? Je možné věřit živé vědmě? Rozdíly v tom asi jsou, ale je to právě tenhle osobitý stroj, který je nesmrtelným, a třeba ty peníze u banánu člověk i najde....jednou, možná člověk najde i lásku, když mu to vyvěští, možná víra dělá zázraky a tahle už dnes starožitnost za pár stříbrných pomůže, i když nepřímo...každopádně má kouzlo a to i z umělecké stránky, taková kuriozita, kterou v naší zemi nenajdeme...
V podobném duchu bych chtěla tvořit ilustrace, obrazy, šperky a dekorovat doplňky i svůj pokoj, něco mezi vintage cirkusem z 19. století a okultistickou kuriozitou (stará keramická ruka, jako pomůcka na čtení z rukou, ouija desku, křišťálovou kouli a staré karty.....mnoho věcí..)
"A room I entered of fortune and dreams

A mystic world, now it seems

Hoping to find answers, I followed my heart

A gypsy woman to read my stars

She lay before me some scattered bones

And talked about ruins and magic stones

Then she gazed into the crystal ball

Getting some answers to her call

A vision of a dream, started to form

Shaping into reality as she performed

'Teller of fortune, holder of hearts'

'Tell me what lies beneath the cards'

She got some answers as mystery unfolds

Fear not for I see your heart is of gold

Good days are ahead so just behold! 

You will find answers that I was told

The sky is your fortune; you'll find your way

Forget your sorrows and dream each day

Smell the flowers that bloom in the fields

So many broken hearts have healed

So fear no more and open up your heart

To a new beginning all from the start. " 
(A gypsy/ fortune teller by Meena Mustafa)





Co jsem dále našla:


pondělí 9. června 2014

bazaar

krabiceeee.....všudeeee....
Už je to nějaká doba, na internet jsem jaksi neměla ani pomyšlení, flákala jsem i fler, votočvohoz. Po namáhavém stěhování, kdy jsem málem vypustila duši, kdy jsem se musela rozloučit s milovaným bytem (na který ale světe div se vzpomenu jen málokdy), bojovala jsem s tím, že bydlím na vesnici, že nemůžu jít nakupovat. Přijde mi, že tu čas ubíhá o hodně rychleji, vždy mám co dělat, a vlastně i nic, co dělat. Sice jsem do Srbic chodívala jako dítě a nějaké známé tu měla...ale už je tomu dlouho a nemám na to se sama seznamovat a navazovat kontakty, jsem trochu "podivín". Ještě nyní mám v pokoji plno nevybalených krabic a už se mi utváří plán jak co a kde udělám (i když na to peníze ještě nemám). Navštívili jsme bazar nábytku v Staňkově, kde mám pár věcí už vyhlídnuté a pár věcí jsem i vyfotila.
Tahle skříň byla perfektní, kdybych měla cca 5000 navíc tak bych jí koupila. Měla ale pár nevýhod, jakou byla například velikost. Normální ramínka by se tam nevešla a proto by se místo na praktické využití hodila spíše na okrasu, například do tvrzí, zámků, statků a mlýnů. Přímo z ní voněla historie a zatuchlina prastarých časů. Vnitřek byl potažený vzorovaným, zlato-rudým saténem
prostřední lustr je dost podobný tomu mému (až na to, že já si ho teda dozdobila). První má taky své "americké kouzlo divokého západu" a hned bych si ho představila v seriálu doktorka Quinnová XD )
ještě jeden podobný lustr...
Tenhle lustr mě hodně zaujal, kdybych tak dokázala rodinu přemluvit, aby byl umístěný třeba v kuchyni nebo obýváku (spíše kuchyni, kde je plno chodské keramiky a proto by se to hodilo)
detail lustru
a tenhle by se v budoucnu hezky vyjímal v mém ateliéru ♥ ta patina na něm je nádherná
Tento krémový lustr už málem jel se mnou domů.....byla jsem natolik unesená jeho vzhledem, že jsem jaksi opomenula že je poškozený a téměř nefunkční (to je vidět u žárovek)
Ta světlá jela se mnou domů ♥
a ke skříni jsem si za 50 Kč přikoupila i tuhle blbost. Už mi zdobí mojí knihovnu (BTW už mám 640 knih hahaha)
A takhle moje nová selská skříň vypadá v mém pokoji po umístění....myslím si, že mi moji noru krásně projasnila a je tím stylem nábytku, který mě asi i přežije.
...když se otevře...
Navštívila jsem po nějaké době i sekáč v Domažlicích a koupila si něco (Primark origin)
Můj lustr prošel menší změnou, sundala jsem nějaké krystaly a naaranžovala květy. Celkově vypadá o hodně lépe, než když visel v bytě. Září do té královské modři jako hvězda na nebi.
můj pokojík (víc fotek pokojíku zveřejním později ;-) )


PLEASE LIKE MY FACEBOOK PAGE  lady Limon
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...