neděle 25. ledna 2015

Vintage haul (Pilsen)

Uběhl týden a zase jsem navštívila bleší trhy, tentokrát v neděli . Myslela jsem si, že "akčnější"to bývá v sobotu ale zřejmě ne. Překvapivě vysvitlo sluníčko a už mi ani nevadilo se čvachtat v bahně kolem, obchodníků tam bylo o hodně ví, takže neděle je asi více v kursu.  Co jsem si tak ověřila je, že starý páprdové "fandové militárií" mají ty nejlepší věci. Vždy pár svých "fanouškovsky německých věcí" a pak samé pěkné věci. Také jsem si ověřila, že většinou bývají lehce nepříjemní, ba s výrazem "co po mě chcete". No, ale jinak mi to přijde jako dost přátelské místo, kde se sice obchodníci/lidé snaží něco prodat, ale přitom jde i o čas strávený s lidmi, které baví podobné věci. Baví se jeden s druhým, zajímají se o podobné věci. Kabinetky (jedna za 10 Kč) jsem koupila u postaršího pána, který měl zrovna samé zajímavé věci, staré plechovky od čaje, pohlednice, žehličky atd, i docela příjemný byl. Láhev (20 Kč)jsem koupila od "opálenějšího občana" :D (ehmm, víte...), broušený podnos na zákusky (50Kč). Většina už bohužel balila své věci, protože jako vždy jsme přišli na poslední chvíli.
Když už jsme se tak chystali odejít, tak jsem si všimla auta, kde byla velká truhlice (400 Kč)....a už jsme tam byli a koupili ji. Prodejce byl vyloženě sympaťák, s kterým když se dáte do řeči, tak hovor vydrží na půl dne. Vyprávěl mi o starých saních s vyřezávanými draky, velikosti kočáru, které má doma, zrcadlech, smaltovaných kamnách. Povídali jsme si jak pracuje jako zedník a jak jeho auto dokáže odvést téměř cokoliv, nepřemožitelné. A mezitím jsme se bavili i se sousední "prodejkyni", od které jsem nakonec dostala knedlíky zadarmo....haha to se jen tak nestane. Prostě krásný den :-) No a samozřejmě jsem si koupila nějaké věci i jinde. 
Moc mě nadchlo nalézání věcí, u kterých můžete změnit využití a dát jim nový rozměr. Například využití podnosu z dnešního úlovku bude námětem na další příspěvek :-)

sobota 24. ledna 2015

Shabby dream catcher

Další krásný lapač , kde barvy mají význam :-)

"ŽLUTÁ barva - je nejjasnější teplou barvou s povzbuzujícím a rozveselujícím účinkem. Je symbolem moudrosti a vysoké inteligence. Podporuje myšlení, povzbuzuje nervy a oživuje paměť. Ztělesňuje pocit svobodného, nezatíženého vývoje. Podporuje metabolismus, pomáhá při komunikaci. Učí nás asertivitě, umět vyjádřit svůj vlastní názor a nemít výčitky svědomí. Podporuje intuici a tvořivost. Léčí orgány trávicího traktu."

"FIALOVÁ barva - je symbolem duchovna i srdečnosti. Působí na centrální nervový systém uklidňujícím dojmem a vyvolává spánek. Přináší inspiraci, pokoru a napomáhá meditacím. Zklidňuje hyperaktivní děti."

 Lapač si můžete zakoupit zde: FLER


pátek 23. ledna 2015

Aztec dream catcher

(rezervován....za chvíli mne opustí :-( )
Konečně řádně vyfocený lapač snů v zářivých barvách, které mají veliký význam, jsou tak trochu jedna opakem té druhé, jedna je klidná a druhá vznětlivá a společně jsou v harmonii. Modrá je jako moře, propojuje srdce s rozumem a je samotnou svobodou. Oranžová je temperamentní, toužící po dobrodružství a zároveň léčí fóbie a depresi. Barevností mi připomíná až indii, boho styl, aztécký styl....tolik stylů, jen si vybrat.Místo peří jsou zde třásně a perleťové penízky.


je možno koupit na fleru či po domluvě se mnou :-)
FLER

sobota 17. ledna 2015

flea market haul (from Pilsen)



Zákon schválnosti tomu sice chtěl, aby pršelo, bylo tam sice jen pár stánků, ale i z mála jsem vytěžila docela pěkné kousky. Dá se říci, že v každém stánku byla tuna harampádí, ale vždy se pár pěkných věcí našlo. Tohle jsou mé nové poklady, jejíž ceny byly směšné na to jak krásné věcičky to jsou. :-)

(koupily jsme i tohle kolo, které bude zdobit dveře kůlny)
náušničky jsou také z dneška, ale ne z blešího trhu

pátek 9. ledna 2015

Vintage haul

Nějak jsem opomenula se pochlubit vánoční výzdobou, dárky, a onou "konečně" zimní náladou. Tak nějak to napravím, ale až v příštím příspěvku. Nyní se chci pochlubit pár poklady, které jsem si včera pořídila v Plzni (v bazarech, antikvariátech) (fotografii mám z Budějovic). Honba za dobrou cenou zdá se mi poslední dobou těžší a těžší, čím více se snažím, tím více jsem zklamaná. Ale něco se mi přece jen podařilo :) Už i vím, kde například bude svícen stát. To bude překvapení na příští příspěvky.
Spisy Karoliny Brontëové
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...